Málnás pite recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 15 dkg liszt
- 8 dkg vaj
- 4 dkg porcukor
- csipet só
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
Töltelék:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük.
Kivajazunk egy 18 cm-es kapcsos tortaformát és kibéleljük a kinyújtott tésztával úgy, hogy kb 4 cm-es pereme is legyen.
Kibéleljük sütőpapírral és száraz babot vagy lencsét szórunk bele. 175 fokon 10 perc alatt elősütjük.
A krémsajtot kikeverjük a cukorral, a tojássárgájával és a citromhéjjal. A fehérjét egy csipet sóval habbá verjük, majd lazán összeforgatjuk a krémsajtos résszel. Rákanalazzuk a tésztára, közben belenyomkodjuk a málnát is.
A tetejét megszórjuk mandulával és visszatesszük a sütőbe kb 50-60 percre. Ekkor még remeg a teteje, de hűlés közben szépen megszilárdul.
Ha teljesen kihűlt felszeleteljük, megszórjuk porcukorral és málnával díszítjük.