Málnás-marcipános süti recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4 evőkanál kristálycukor
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- 0,5 csomag sütőpor
Krém:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- fél l tej
- 3 evőkanál porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg mascarpone
- 25 dkg marcipánmassza
- 20 dkg friss málna
- 1 evőkanál natúr pisztácia darabok a díszítéshez
Elkészítése:
A 4 tojásból, cukorból, lisztből, étkezési keményítőből, sütőporból elkészítjük a piskótalapot egy közepes tepsiben, majd kettévágjuk és a következő krémmel töltjük meg.
A mascarponét a porcukorral és a szétmorzsolt marcipánnal, a vaníliás cukorral összekeverjük, majd a megfőzött és kihűlt vaníliás pudinggal is összedolgozzuk. Ezzel megkenjük a lapot, ráhelyezzük a másikat, és azt is megkenjük, majd a málnával kirakjuk és pisztáciával díszítjük.
Jól behűtjük, majd kockára vágjuk és így kínáljuk. Aki szeretné így körberakni, mint én, babapiskótával, az megteheti, mert így mutatósabb.
Tipp:
Saját receptemet adom közzé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

