Málnás-marcipános süti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tészta:

  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 0,5 csomag sütőpor

Krém:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • fél l tej
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 25 dkg marcipánmassza
  • 20 dkg friss málna
  • 1 evőkanál natúr pisztácia darabok a díszítéshez

Elkészítése:

A 4 tojásból, cukorból, lisztből, étkezési keményítőből, sütőporból elkészítjük a piskótalapot egy közepes tepsiben, majd kettévágjuk és a következő krémmel töltjük meg.

A mascarponét a porcukorral és a szétmorzsolt marcipánnal, a vaníliás cukorral összekeverjük, majd a megfőzött és kihűlt vaníliás pudinggal is összedolgozzuk. Ezzel megkenjük a lapot, ráhelyezzük a másikat, és azt is megkenjük, majd a málnával kirakjuk és pisztáciával díszítjük.

Jól behűtjük, majd kockára vágjuk és így kínáljuk. Aki szeretné így körberakni, mint én, babapiskótával, az megteheti, mert így mutatósabb.

Tipp:

Saját receptemet adom közzé.