Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Málnás krémes szelet recept

Málnás krémes szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    A málnadzsemhez:

    • 30 dkg málna
    • 2 evőkanál befőzőcukor
    • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
    • 1/2 lime citrom leve

    A piskóta tésztához:

    • 5 darab  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 evőkanál kristálycukor
    • 5 evőkanál finomliszt
    • 1 kiskanál sütőpor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 4 dkg olvasztott vaj

    A krémhez:

    • 1 csomag főzős vaníliás pudingpor
    • 4 dl tej
    • 4 evőkanál kristálycukor
    • 10 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • 10 dkg krémsajt

    A tetejére:

    • csokireszelék

    Elkészítése:

    A málnát jól átnézzük, hogy tiszta legyen. Egy kisebb, alacsony szegélyű tepsit kivajazunk és lisztezünk.

    A hagyományos módon piskótatésztát készítünk, azaz a tojások sárgáját a fele cukorral habosra, fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként a maradék cukrot is beleszórjuk. A lisztet először a cukros tojássárgával keverjük össze, keverjük bele a vajat, majd beleforgatjuk a tojáshabot is.

    Közepesen forró sütőben (180 °C; légkeveréses sütőben 180°C) kb. 25 percig sütjük. A málnát a cukorral, és a fahéjjal sűrűre főzzük, 1/2 lime citromlé társaságában. A héját is belereszeltem. Ha kihűlt a tészta, a szintén kihűlt málnazselét is, rákenjük.

    A krémhez a vaníliás pudingporból a tejjel és a kristálycukorral sűrű krémet főzünk, majd hűlni hagyjuk. A puha, szobahőmérsékletű margarint először magában, majd a porcukorral keverjük habosra, végül a krémsajtot is. A már langyos pudingot apránként hozzáadjuk és ezt a krémet a málnára simítjuk.

    Megvárjuk, amíg meghúz rajta, végül reszelt csokoládéval megszórva díszítjük. Kockákra vágva tálaljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá