Hozzávalók:
A málnadzsemhez:
A piskóta tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
Elkészítése:
A málnát jól átnézzük, hogy tiszta legyen. Egy kisebb, alacsony szegélyű tepsit kivajazunk és lisztezünk.
A hagyományos módon piskótatésztát készítünk, azaz a tojások sárgáját a fele cukorral habosra, fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként a maradék cukrot is beleszórjuk. A lisztet először a cukros tojássárgával keverjük össze, keverjük bele a vajat, majd beleforgatjuk a tojáshabot is.
Közepesen forró sütőben (180 °C; légkeveréses sütőben 180°C) kb. 25 percig sütjük. A málnát a cukorral, és a fahéjjal sűrűre főzzük, 1/2 lime citromlé társaságában. A héját is belereszeltem. Ha kihűlt a tészta, a szintén kihűlt málnazselét is, rákenjük.
A krémhez a vaníliás pudingporból a tejjel és a kristálycukorral sűrű krémet főzünk, majd hűlni hagyjuk. A puha, szobahőmérsékletű margarint először magában, majd a porcukorral keverjük habosra, végül a krémsajtot is. A már langyos pudingot apránként hozzáadjuk és ezt a krémet a málnára simítjuk.
Megvárjuk, amíg meghúz rajta, végül reszelt csokoládéval megszórva díszítjük. Kockákra vágva tálaljuk.