Málnás krémes szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

A málnadzsemhez:

  • 30 dkg málna
  • 2 evőkanál befőzőcukor
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 lime citrom leve

A piskóta tésztához:

  • 5 darab tojás
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • 5 evőkanál finomliszt
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 4 dkg olvasztott vaj

A krémhez:

  • 1 csomag főzős vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 10 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg krémsajt

A tetejére:

  • csokireszelék

Elkészítése:

A málnát jól átnézzük, hogy tiszta legyen. Egy kisebb, alacsony szegélyű tepsit kivajazunk és lisztezünk.

A hagyományos módon piskótatésztát készítünk, azaz a tojások sárgáját a fele cukorral habosra, fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként a maradék cukrot is beleszórjuk. A lisztet először a cukros tojássárgával keverjük össze, keverjük bele a vajat, majd beleforgatjuk a tojáshabot is.

Közepesen forró sütőben (180 °C; légkeveréses sütőben 180°C) kb. 25 percig sütjük. A málnát a cukorral, és a fahéjjal sűrűre főzzük, 1/2 lime citromlé társaságában. A héját is belereszeltem. Ha kihűlt a tészta, a szintén kihűlt málnazselét is, rákenjük.

A krémhez a vaníliás pudingporból a tejjel és a kristálycukorral sűrű krémet főzünk, majd hűlni hagyjuk. A puha, szobahőmérsékletű margarint először magában, majd a porcukorral keverjük habosra, végül a krémsajtot is. A már langyos pudingot apránként hozzáadjuk és ezt a krémet a málnára simítjuk.

Megvárjuk, amíg meghúz rajta, végül reszelt csokoládéval megszórva díszítjük. Kockákra vágva tálaljuk.