Málnás kosárka recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A formáim átmérője felül: 8,5 cm, alul: 3,5 cm.
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd beletesszük a porcukrot, a sót, a vaníliás cukrot és az egész tojásokat. Az egészet tésztává gyúrjuk, majd folpackba csomagolva kb 30 percre betesszük a hűtőbe.
Míg a tészta pihen a hűtőben, addig elkészítjük a krémet: a tojássárgákat a cukorral, a vanília aromával és a liszttel simára keverjük, majd felöntjük a tejjel és alacsony hőfokon folytonos keveréssel besűrítjük. Ha már besűrűsödött félretesszük és időnként megkeverve kihűtjük.
A tésztából diónyi nagyságú golyókat formálunk, majd a sütőformába egyenletesen belenyomkodjuk (én az ujjaimat kicsit beliszteztem, mikor belenyomkodtam a tésztát). Előmelegített sütőben 180 fokon kb 15 percig sütjük (könnyedén kijön a sütőformából).
A kisült tésztát a kihűlt krémmel megtöltjük. A krém tetejére ráhelyezzük a málnát. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
A málnás kosárka kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 25 g
Zsír: 10 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »