Málnás kosárka recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A formáim átmérője felül: 8,5 cm, alul: 3,5 cm.
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd beletesszük a porcukrot, a sót, a vaníliás cukrot és az egész tojásokat. Az egészet tésztává gyúrjuk, majd folpackba csomagolva kb 30 percre betesszük a hűtőbe.
Míg a tészta pihen a hűtőben, addig elkészítjük a krémet: a tojássárgákat a cukorral, a vanília aromával és a liszttel simára keverjük, majd felöntjük a tejjel és alacsony hőfokon folytonos keveréssel besűrítjük. Ha már besűrűsödött félretesszük és időnként megkeverve kihűtjük.
A tésztából diónyi nagyságú golyókat formálunk, majd a sütőformába egyenletesen belenyomkodjuk (én az ujjaimat kicsit beliszteztem, mikor belenyomkodtam a tésztát). Előmelegített sütőben 180 fokon kb 15 percig sütjük (könnyedén kijön a sütőformából).
A kisült tésztát a kihűlt krémmel megtöltjük. A krém tetejére ráhelyezzük a málnát. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
A málnás kosárka kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 25 g
Zsír: 10 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

