Málnás clafoutis recept
Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg porcukor
- 2 dl tejszín
- 1 citrom reszelt héja
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 15 dkg liszt
- 30 dkg málna
Elkészítése:
A tojásokat a porcukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a tejszínt, a citromhéjat és a lisztet, és alaposan összekeverjük.
Egy 28 cm-es piteformát kivajazunk, kilisztezünk, és beleöntjük a tésztát, majd a megtisztított málnát rászórjuk.
Egy kis durvára tört mogyoróval megszórhatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
A málnás clafoutis kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 25 g
Zsír: 9 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

