Málnás-áfonyás kuglóf recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom héja
- 1 kanál citromlé
- 20 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- málna és áfonya tetszés szerint
Elkészítése:
A margarint a cukorral és a tojások sárgájával habosra keverem, hozzáadom a citrom reszelt héját és levét (a recept 1 kanál citromlevet ír, én egy kicsivel többet teszek hozzá, mert imádom az ízét a tésztában). A lisztet átszitálom, hozzáadom a sütőport és kanalanként belekeverem a masszába. Eközben a tojások fehérjét kemény habbá verem és ezt is óvatosan hozzáadom a tésztához.
A kuglófformát kikenem margarinnal és belisztezem. Beleöntöm a massza felét, majd megszórom a gyümölcsökkel, végül befedem a maradék fehér masszával. A tésztát egy tiszta ollóval megvagdosom (lehet villával is megszurkálni).
Előmelegített sütőben kb 175 fokon sütöm 25-30 percig. Fontos, hogy az elején még ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert a tészta összeesik. Tetejét porcukorral szórhatjuk meg, de csokimázzal is mennyei lesz.