Málnás-áfonyás kuglóf

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Málnás-áfonyás kuglóf

Hozzávalók:

  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 5 tojás
  • 1 citrom héja
  • 1 kanál citromlé
  • 20 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • málna és áfonya tetszés szerint

Elkészítése:

A margarint a cukorral és a tojások sárgájával habosra keverem, hozzáadom a citrom reszelt héját és levét (a recept 1 kanál citromlevet ír, én egy kicsivel többet teszek hozzá, mert imádom az ízét a tésztában). A lisztet átszitálom, hozzáadom a sütőport és kanalanként belekeverem a masszába. Eközben a tojások fehérjét kemény habbá verem és ezt is óvatosan hozzáadom a tésztához.

A kuglófformát kikenem margarinnal és belisztezem. Beleöntöm a massza felét, majd megszórom a gyümölcsökkel, végül befedem a maradék fehér masszával. A tésztát egy tiszta ollóval megvagdosom (lehet villával is megszurkálni).

Előmelegített sütőben kb 175 fokon sütöm 25-30 percig. Fontos, hogy az elején még ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert a tészta összeesik. Tetejét porcukorral szórhatjuk meg, de csokimázzal is mennyei lesz.