Mákvirágok recept

Hozzávalók:
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg margarin
- 14 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 narancs reszelt héja
- 40 dkg finomliszt
- 8 dkg mák
Töltelékhez
- 20 dkg birsalmalekvár
A tetejére
- 10 dkg tortabevonó étcsokoládé
- 8-10 szem kandírozott cseresznye
Elkészítése:
A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojást, a narancshéjat, a lisztet és a mákot. Az egészet jól összegyúrjuk. Fóliába csomagoljuk, és a hűtőben 1 éjszakát pihentetjük.
Másnap 3 mm vastagra nyújtjuk, és virágformával kiszúrjuk. A virágok felének közepét kiszúrjuk, majd zsírpapírral bélelt sütőtepsibe helyezzük őket egymástól kellő távolságra. Előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
A teli virágok közepére kenjük a lekvárt, és a lyukas tésztával lefedjük. Vékony sugárban csokival csíkozzuk meg egy kis papírtölcsérből, amit magunk is elkészíthetünk zsírpapírból.
Végül a lyukak közepére tegyük a kandírozott cseresznyét.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »