Hozzávalók:
Töltelékhez
A tetejére
Elkészítése:
A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojást, a narancshéjat, a lisztet és a mákot. Az egészet jól összegyúrjuk. Fóliába csomagoljuk, és a hűtőben 1 éjszakát pihentetjük.
Másnap 3 mm vastagra nyújtjuk, és virágformával kiszúrjuk. A virágok felének közepét kiszúrjuk, majd zsírpapírral bélelt sütőtepsibe helyezzük őket egymástól kellő távolságra. Előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
A teli virágok közepére kenjük a lekvárt, és a lyukas tésztával lefedjük. Vékony sugárban csokival csíkozzuk meg egy kis papírtölcsérből, amit magunk is elkészíthetünk zsírpapírból.
Végül a lyukak közepére tegyük a kandírozott cseresznyét.