Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákvirág recept

Mákvirág
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg liszt
    • 2 dkg élesztő
    • 2,5 dl tej
    • 6 dkg cukor
    • 0,5 dl olaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája +1 kenni
    • vaníliás cukor

    Töltelék:

    • 8 evőkanál darált mák
    • 8 evőkanál porcukor
    • 5 dkg olvasztott vaj

    Elkészítése:

    Az élesztőt felfuttatjuk, kicsi cukros tejben, majd az átszitált liszthez adjuk az 1 tojássárgáját, a többi tejet, az olajat, és egy csipet sót. Jó hólyagosra kidagasztjuk, majd kelesztjük meleg helyen a kétszeresére.

    Amikor már megkelt kb. 1 óra, kinyújtjuk 30×40 cm-re. Rákenjük az 5 dkg olvasztott vajat, megszórjuk a porcukros darált mákkal, és feltekerjük.

    Sütőpapíros tepsiben koszorú alakzatúra igazítjuk,majd 2-2,5 ujjnyi vastagra bevagdossuk. Kicsit kifordítjuk a szeletkéket, majd lekenjük tojással, és még pihentetjük 30 percig.

    Szép pirosra sütjük először erősebb 200 fokon 10 percig, majd 180 fokon 15 percig.

    Porcukorral is megszórhatjuk, nekem így is tetszett a színe.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá