Mákvirág recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 2,5 dl tej
- 6 dkg cukor
- 0,5 dl olaj
- só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája +1 kenni - vaníliás cukor
Töltelék:
- 8 evőkanál darált mák
- 8 evőkanál porcukor
- 5 dkg olvasztott vaj
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk, kicsi cukros tejben, majd az átszitált liszthez adjuk az 1 tojássárgáját, a többi tejet, az olajat, és egy csipet sót. Jó hólyagosra kidagasztjuk, majd kelesztjük meleg helyen a kétszeresére.
Amikor már megkelt kb. 1 óra, kinyújtjuk 30×40 cm-re. Rákenjük az 5 dkg olvasztott vajat, megszórjuk a porcukros darált mákkal, és feltekerjük.
Sütőpapíros tepsiben koszorú alakzatúra igazítjuk,majd 2-2,5 ujjnyi vastagra bevagdossuk. Kicsit kifordítjuk a szeletkéket, majd lekenjük tojással, és még pihentetjük 30 percig.
Szép pirosra sütjük először erősebb 200 fokon 10 percig, majd 180 fokon 15 percig.
Porcukorral is megszórhatjuk, nekem így is tetszett a színe.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

