Mákvirág recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 2,5 dl tej
- 6 dkg cukor
- 0,5 dl olaj
- só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája +1 kenni
- vaníliás cukor
Töltelék:
- 8 evőkanál darált mák
- 8 evőkanál porcukor
- 5 dkg olvasztott vaj
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk, kicsi cukros tejben, majd az átszitált liszthez adjuk az 1 tojássárgáját, a többi tejet, az olajat, és egy csipet sót. Jó hólyagosra kidagasztjuk, majd kelesztjük meleg helyen a kétszeresére.
Amikor már megkelt kb. 1 óra, kinyújtjuk 30×40 cm-re. Rákenjük az 5 dkg olvasztott vajat, megszórjuk a porcukros darált mákkal, és feltekerjük.
Sütőpapíros tepsiben koszorú alakzatúra igazítjuk,majd 2-2,5 ujjnyi vastagra bevagdossuk. Kicsit kifordítjuk a szeletkéket, majd lekenjük tojással, és még pihentetjük 30 percig.
Szép pirosra sütjük először erősebb 200 fokon 10 percig, majd 180 fokon 15 percig.
Porcukorral is megszórhatjuk, nekem így is tetszett a színe.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »