Mákos/Kakaós bejgli recept
Elkészítése:
A tésztához 2-3 dl tejet langyosra melegítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, és hozzáadjuk a kristálycukrot és a csipet sót. Ezt hagyjuk 5 percig pihenni. Ezután beleszórjuk a lisztet, beleütjük a tojást, és sűrű tésztát dagasztunk. Szükség esetén adhatunk még hozzá tejet. A tésztát egy órán át hagyjuk kelni meleg helyiségben.
Ameddig a tészta kel, elkészítjük a töltelékeket. A mákos töltelékhez 20 dkg mákot 20 dkg porcukorral összekeverünk, majd hozzáadjuk a tejet, és sűrű krémet főzünk belőle.
A kakaós töltelékhez 20 dkg porcukrot keverünk össze kakaóporral. A kakaópor mennyiségét ízlés szerint határozzuk meg.
A megkelt tésztát két részre osztjuk, majd kinyújtjuk, és ráhelyezzük a töltelékeket. Feltekerjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.Tetejét lekenjük felvert tojással.
Forró sütőben (kb. 180 fok) szép barnára sütjük.
A mákos/kakaós bejgli kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 47 g
Zsír: 12 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »

