Mákos/Kakaós bejgli recept

Elkészítése:
A tésztához 2-3 dl tejet langyosra melegítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, és hozzáadjuk a kristálycukrot és a csipet sót. Ezt hagyjuk 5 percig pihenni. Ezután beleszórjuk a lisztet, beleütjük a tojást, és sűrű tésztát dagasztunk. Szükség esetén adhatunk még hozzá tejet. A tésztát egy órán át hagyjuk kelni meleg helyiségben.
Ameddig a tészta kel, elkészítjük a töltelékeket. A mákos töltelékhez 20 dkg mákot 20 dkg porcukorral összekeverünk, majd hozzáadjuk a tejet, és sűrű krémet főzünk belőle.
A kakaós töltelékhez 20 dkg porcukrot keverünk össze kakaóporral. A kakaópor mennyiségét ízlés szerint határozzuk meg.
A megkelt tésztát két részre osztjuk, majd kinyújtjuk, és ráhelyezzük a töltelékeket. Feltekerjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.Tetejét lekenjük felvert tojással.
Forró sütőben (kb. 180 fok) szép barnára sütjük.
A mákos/kakaós bejgli kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 47 g
Zsír: 12 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »