Mákosés diós bejgli recept

Hozzávalók:
- 800 g sima liszt
- 600 g margarin
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1⁄4 tk só
- 3 ek porcukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 citrom reszelt héja
- 200 ml tejföl
Töltelék:
- 400 g darált mák
- 400 g darált dió
- 800 g porcukor
- 2 citrom reszelt héja
- 3 ek meggylekvár
- 3 ek baracklekvár
- 2 ek vaníliás cukor
Lekenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Elkészítése:
A tészta készítése: a lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd hozzáadjuk a sütőport, sót, porcukrot, tojássárgákat, vaníliás cukrot, tejfölt és a citrom reszelt héját. Alaposan összegyúrjuk majd lisztezett deszkán 4 egyforma részre vágjuk. Letakarva fél órát pihentetjük. Ezalatt elkészítjük a tölteléket.
A darált dióhoz hozzáadunk 400 g cukrot, 1 citrom reszelt héját, 3 evőkanál baracklekvárt, 1 evőkanál vaníliás cukrot és alaposan összekeverjük.
A darált mákhoz hozzáadunk 400 g cukrot, 1 citrom reszelt héját, 3 evőkanál meggylekvárt, 1 evőkanál vaníliás cukrot és alaposan összekeverjük.
Az első tésztát kinyújtjuk és megtöltjük a mákos töltelék felével és kicsit rányomkodjuk tenyerünkkel. Feltekerjük és papírral bélelt tepsire rakjuk. Így készítjük el mind a 4 tésztát.
Ezután 3-4 órán át hideg helyen pihentetjük, majd bekapcsoljuk a sütőt. A bejgliket lekenjük tojássárgával és 10 percet pihentetjük. Megbökdössük villával vagy hústűvel és a 180 °C sütőben 40-50 perc alatt megsütjük (tűpróba). A tepsiben hagyjuk kihűlni (legjobb egy éjszakát).
Tipp:
https://www.youtube.com/watch?v=HtXQxrTtUPU
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »