Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos virág recept

Mákos virág
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 10 dkg rétesliszt
    • 4 dl tej
    • 5 dkg friss élesztő
    • 5 dkg cukor
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 3 ek olaj
    • csipet só

    A töltelékhez:

    • 25 dkg mák
    • 10 dkg porcukor (ízlés szerint)
    • 1 citromból nyert citromhéj
    • 1 dl tej
    • lekvár (ki mit szeret)

    Elkészítése:

    A tejet a cukorral meglangyosítjuk és felfuttatjuk benne az élesztőt. A kétféle lisztet tálba szitáljuk, majd a többi hozzávalóval gyenge tésztát gyúrunk, amit meleg helyen kétszeresére kelesztünk.

    Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral. A megkelt tésztát 5 cipóra osztjuk. 4 cipót egyesével egyforma nagyságú kör alakúra nyújtunk, majd egyesével a tepsibe egymásra helyezve, felváltva megkenjük a töltelékkel (tészta-mák-tészta-lekvár-tészta-mák-tészta-lekvár). Az ötödik cipót picivel nagyobbra nyújtjuk és az alsó 4 rétegre téve lehúzzuk körben a tészta aljára, hogy teljesen befedje az alsó tétegeket.

    Egy lisztbe mártott poharat a tészta közepére teszünk, majd szimmetrikusan 12 szeletre vágjuk fel a tésztát. Figyeljünk, hogy minden szeletet pontosan a pohár széléig vágjunk be. A csíkokat egyesével ugyanabba az irányba kétszer megtekerjük.

    Az elkészült tésztát 30-40 percet meleg helyen pihentetjük, majd megkenjük felvert tojással és előmelegített 160 fokos sütőben megsütjük kb 45-50 perc alatt.

    A darált mákot összekeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a reszelt citrom héját, majd a felforrósított tejjel leforrázzuk és alaposan elkeverjük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá