Hozzávalók:
A tésztához:
A töltelékhez:
Elkészítése:
A tejet a cukorral meglangyosítjuk és felfuttatjuk benne az élesztőt. A kétféle lisztet tálba szitáljuk, majd a többi hozzávalóval gyenge tésztát gyúrunk, amit meleg helyen kétszeresére kelesztünk.
Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral. A megkelt tésztát 5 cipóra osztjuk. 4 cipót egyesével egyforma nagyságú kör alakúra nyújtunk, majd egyesével a tepsibe egymásra helyezve, felváltva megkenjük a töltelékkel (tészta-mák-tészta-lekvár-tészta-mák-tészta-lekvár). Az ötödik cipót picivel nagyobbra nyújtjuk és az alsó 4 rétegre téve lehúzzuk körben a tészta aljára, hogy teljesen befedje az alsó tétegeket.
Egy lisztbe mártott poharat a tészta közepére teszünk, majd szimmetrikusan 12 szeletre vágjuk fel a tésztát. Figyeljünk, hogy minden szeletet pontosan a pohár széléig vágjunk be. A csíkokat egyesével ugyanabba az irányba kétszer megtekerjük.
Az elkészült tésztát 30-40 percet meleg helyen pihentetjük, majd megkenjük felvert tojással és előmelegített 160 fokos sütőben megsütjük kb 45-50 perc alatt.
A darált mákot összekeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a reszelt citrom héját, majd a felforrósított tejjel leforrázzuk és alaposan elkeverjük.