Mákos-mézes kocka almatöltelékkel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg finomliszt
- 10 dkg darált mák
- csipet só
- 1 tk sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek méz (én akácmézet használtam, de a vegyes virágméz is tökéletesen megfelelő)
- 3 ek tej
Töltelék:
- 3-4 ek baracklekvár
- 1 kg alma (5-6 kisebb darab)
- 2 ek cukor
- 1,5 tk fahéj
- 1 ek rum
Szórás:
- 1 ek porcukor
Elkészítése:
Először elkészítjük az almatölteléket. Ehhez nincs is más dolgunk, mint az almákat meghámozni és apró kockára felvágni. Ezután tegyük egy lábasba, kanalazzunk rá a cukrot, adjuk hozzá a fahéjat és a rumot, majd lefedve pároljuk puhára kb 20-25 perc alatt.
A tésztához keverjük össze a lisztet a sütőporral, a csipetnyi sóval és a mákkal. Ezután adjuk hozzá a többi hozzávalót is, azaz a kockára vágott vajat, a vaníliás cukrot, a tojást, a mézet és a tejet. Kézzel alaposan gyúrjuk össze. Finom, lágy, könnyen formázható tésztát kapunk. Ezt válasszuk két részre és lisztezett felületen nyújtsuk ki mindkettőt egy 20*30 cm-es tepsi méretére.
Az első tésztalapot helyezzük a kivajazott tepsibe. Ujjainkkal egyenlítsük el, hogy legyen mindenhol egyforma vastagságú a tésztalap. Egy villával szurkáljuk meg, hogy a gőz szabadon tudjon távozni és tésztánk alaposan süljön át.
Ezután egyenletesen kenjük le a baracklekvárral a tésztát. Ha ezzel végeztünk, halmozzuk rá az almatölteléket. A maradék tésztát ekkor rakjuk rá, szépen simítsuk el és ha kell „foltozzuk ki” a tésztát, sehol se jöjjön ki a töltelék, majd ezt is óvatosan szurkáljuk meg villával.
180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt süssük készre. Várjuk meg, míg kihűl, majd hintsük meg porcukorral. Kockára szeletelve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »