Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Szórás:
Elkészítése:
Először elkészítjük az almatölteléket. Ehhez nincs is más dolgunk, mint az almákat meghámozni és apró kockára felvágni. Ezután tegyük egy lábasba, kanalazzunk rá a cukrot, adjuk hozzá a fahéjat és a rumot, majd lefedve pároljuk puhára kb 20-25 perc alatt.
A tésztához keverjük össze a lisztet a sütőporral, a csipetnyi sóval és a mákkal. Ezután adjuk hozzá a többi hozzávalót is, azaz a kockára vágott vajat, a vaníliás cukrot, a tojást, a mézet és a tejet. Kézzel alaposan gyúrjuk össze. Finom, lágy, könnyen formázható tésztát kapunk. Ezt válasszuk két részre és lisztezett felületen nyújtsuk ki mindkettőt egy 20*30 cm-es tepsi méretére.
Az első tésztalapot helyezzük a kivajazott tepsibe. Ujjainkkal egyenlítsük el, hogy legyen mindenhol egyforma vastagságú a tésztalap. Egy villával szurkáljuk meg, hogy a gőz szabadon tudjon távozni és tésztánk alaposan süljön át.
Ezután egyenletesen kenjük le a baracklekvárral a tésztát. Ha ezzel végeztünk, halmozzuk rá az almatölteléket. A maradék tésztát ekkor rakjuk rá, szépen simítsuk el és ha kell „foltozzuk ki” a tésztát, sehol se jöjjön ki a töltelék, majd ezt is óvatosan szurkáljuk meg villával.
180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt süssük készre. Várjuk meg, míg kihűl, majd hintsük meg porcukorral. Kockára szeletelve tálaljuk.