Mákos krémes recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 1 sütőpor
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS+2 sárgája
- 25 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
Töltelék:
- 40 dkg mák
- 20 dkg cukor
- 2 dl tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
Krém:
- 1 csomag vaníliás puding
- 4 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
Tetejére:
- 5 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, keveset félreteszünk, a többit kinyújtjuk és tepsibe tesszük (nagy gáztepsi).
40 dkg mákot, 20 dkg cukorral, pici tejjel forrázunk, majd ha kihűlt, beletesszük a 2 tojás felvert habját. Ezt a tölteléket rátesszük a tésztára. A félretett tésztából pici golyókat formázunk, majd bele dobáljuk a mákba.
160 fokon sütjük kb. 35-40 percig. Amíg sül, a pudingot megfőzzük, majd összekeverjük a margarin+20 dkg porcukor keverékével. Ezt a krémet a kisült, kihűlt tésztára kenjük, majd reszelt csokival díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »