Mákos krémes recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 1 sütőpor
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS+2 sárgája
- 25 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
Töltelék:
- 40 dkg mák
- 20 dkg cukor
- 2 dl tej
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
Krém:
- 1 csomag vaníliás puding
- 4 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
Tetejére:
- 5 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, keveset félreteszünk, a többit kinyújtjuk és tepsibe tesszük (nagy gáztepsi).
40 dkg mákot, 20 dkg cukorral, pici tejjel forrázunk, majd ha kihűlt, beletesszük a 2 tojás felvert habját. Ezt a tölteléket rátesszük a tésztára. A félretett tésztából pici golyókat formázunk, majd bele dobáljuk a mákba.
160 fokon sütjük kb. 35-40 percig. Amíg sül, a pudingot megfőzzük, majd összekeverjük a margarin+20 dkg porcukor keverékével. Ezt a krémet a kisült, kihűlt tésztára kenjük, majd reszelt csokival díszítjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.