Mákos krémes recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 1 sütőpor
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS+2 sárgája - 25 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
Töltelék:
- 40 dkg mák
- 20 dkg cukor
- 2 dl tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
Krém:
- 1 csomag vaníliás puding
- 4 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
Tetejére:
- 5 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, keveset félreteszünk, a többit kinyújtjuk és tepsibe tesszük (nagy gáztepsi).
40 dkg mákot, 20 dkg cukorral, pici tejjel forrázunk, majd ha kihűlt, beletesszük a 2 tojás felvert habját. Ezt a tölteléket rátesszük a tésztára. A félretett tésztából pici golyókat formázunk, majd bele dobáljuk a mákba.
160 fokon sütjük kb. 35-40 percig. Amíg sül, a pudingot megfőzzük, majd összekeverjük a margarin+20 dkg porcukor keverékével. Ezt a krémet a kisült, kihűlt tésztára kenjük, majd reszelt csokival díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »


