Mákos guba torta recept

Elkészítése:
A kifliket karikára vágjuk, összekeverjük a darált mákkal, cukorral és vaníliás cukorral. A tejet felforraljuk. A tojássárgájákat elkeverjük egy kevés tejjel, majd a forrásban lévő tejhez keverjük, de ekkor már vegyük le a tűzről nehogy összecsomósodjon. Ráöntjük a kiflikre, jól összekeverjük.
Egy 26 cm-es tortaformát alaposan kivajazunk. (Én Zila tortaformát használtam, de tökéletes a sima tortakarika is.) Beleöntjük a masszát, és 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Én (saját készítésű) áfonyalekvárral és vanília sodóval tálaltam. A vanília sodó nálunk hígra főzött vaníliás pudingot takar, mert nagyon szeretjük a pudingot. De az “igazi” sodó sem bonyolult.
A hozzávalókat robotgéppel kikeverjük. Feltesszük főni, és állandó keverés mellett sűrűre főzzük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »