Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos guba torta recept

Mákos guba torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 liter tej
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 20 dkg cukor
    • 35 dkg mák
    • 10 db kifli
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • ízlés szerint citromhéj, narancshéj

    Sodó:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 evőkanál liszt
    • 8 evőkanál cukor
    • 8 dl tej

    Elkészítése:

    A kifliket karikára vágjuk, összekeverjük a darált mákkal, cukorral és vaníliás cukorral. A tejet felforraljuk. A tojássárgájákat elkeverjük egy kevés tejjel, majd a forrásban lévő tejhez keverjük, de ekkor már vegyük le a tűzről nehogy összecsomósodjon. Ráöntjük a kiflikre, jól összekeverjük.

    Egy 26 cm-es tortaformát alaposan kivajazunk. (Én Zila tortaformát használtam, de tökéletes a sima tortakarika is.) Beleöntjük a masszát, és 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

    Én (saját készítésű) áfonyalekvárral és vanília sodóval tálaltam. A vanília sodó nálunk hígra főzött vaníliás pudingot takar, mert nagyon szeretjük a pudingot. De az “igazi” sodó sem bonyolult.

    A hozzávalókat robotgéppel kikeverjük. Feltesszük főni, és állandó keverés mellett sűrűre főzzük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá