Hozzávalók:
Sodó:
Elkészítése:
A kifliket karikára vágjuk, összekeverjük a darált mákkal, cukorral és vaníliás cukorral. A tejet felforraljuk. A tojássárgájákat elkeverjük egy kevés tejjel, majd a forrásban lévő tejhez keverjük, de ekkor már vegyük le a tűzről nehogy összecsomósodjon. Ráöntjük a kiflikre, jól összekeverjük.
Egy 26 cm-es tortaformát alaposan kivajazunk. (Én Zila tortaformát használtam, de tökéletes a sima tortakarika is.) Beleöntjük a masszát, és 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Én (saját készítésű) áfonyalekvárral és vanília sodóval tálaltam. A vanília sodó nálunk hígra főzött vaníliás pudingot takar, mert nagyon szeretjük a pudingot. De az “igazi” sodó sem bonyolult.
A hozzávalókat robotgéppel kikeverjük. Feltesszük főni, és állandó keverés mellett sűrűre főzzük.