Mákos guba torta recept
Hozzávalók:
A gubához
- 7 db kifli
- 1.5 l tej
- 10 ek cukor
- 20 dkg mák
- 6 ek porcukor
- 2 tasak puncs pudingpor
- 12 g zselatin
- 3 dl víz
A díszítéshez
- 20 dkg barackbefőtt
- 10 dkg cseresznyebefőtt
Elkészítése:
A szikkadt kifliket karikára vágjuk. 7 dl tejet 5 ek cukorral felmelegítünk, majd meglocsoljuk vele a kifliket. A darált mákot összekeverjük a porcukorral, és jól összedolgozzuk a megáztatott kifliket.
Egy tortaformát kivajazunk, majd belesimítjuk a mákos kiflit, és 180 fokon 10 percig sütjük.
Langyosra hűtjük. A pudingporokat felfőzzük 8 dl tejjel és 5 ek cukorral, majd a langyos kiflire öntjük.
A barackbefőttet vékony szeletekre vágjuk, és virág formákat alakítunk ki a torta tetején. Cseresznyebefőtt a virág közepe. A színtelen zselatinport egy tálba tesszük, ráöntjük a 3 dl forró vizet. 1/2 percig keverjük, és ráöntjük a torta tetejére.
Miután megkötött a zselatin, kivesszük a formából, és tálcára tesszük.