Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos guba torta recept

Mákos guba torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A gubához

    • 7 db kifli
    • 1.5 l tej
    • 10 ek cukor
    • 20 dkg mák
    • 6 ek porcukor
    • 2 tasak puncs pudingpor
    • 12 g zselatin
    • 3 dl víz

    A díszítéshez

    • 20 dkg barackbefőtt
    • 10 dkg cseresznyebefőtt

    Elkészítése:

    A szikkadt kifliket karikára vágjuk. 7 dl tejet 5 ek cukorral felmelegítünk, majd meglocsoljuk vele a kifliket. A darált mákot összekeverjük a porcukorral, és jól összedolgozzuk a megáztatott kifliket.

    Egy tortaformát kivajazunk, majd belesimítjuk a mákos kiflit, és 180 fokon 10 percig sütjük.

    Langyosra hűtjük. A pudingporokat felfőzzük 8 dl tejjel és 5 ek cukorral, majd a langyos kiflire öntjük.

    A barackbefőttet vékony szeletekre vágjuk, és virág formákat alakítunk ki a torta tetején. Cseresznyebefőtt a virág közepe. A színtelen zselatinport egy tálba tesszük, ráöntjük a 3 dl forró vizet. 1/2 percig keverjük, és ráöntjük a torta tetejére.

    Miután megkötött a zselatin, kivesszük a formából, és tálcára tesszük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá