Mákos guba torta recept

Hozzávalók:
A gubához
- 7 db kifli
- 1.5 l tej
- 10 ek cukor
- 20 dkg mák
- 6 ek porcukor
- 2 tasak puncs pudingpor
- 12 g zselatin
- 3 dl víz
A díszítéshez
- 20 dkg barackbefőtt
- 10 dkg cseresznyebefőtt
Elkészítése:
A szikkadt kifliket karikára vágjuk. 7 dl tejet 5 ek cukorral felmelegítünk, majd meglocsoljuk vele a kifliket. A darált mákot összekeverjük a porcukorral, és jól összedolgozzuk a megáztatott kifliket.
Egy tortaformát kivajazunk, majd belesimítjuk a mákos kiflit, és 180 fokon 10 percig sütjük.
Langyosra hűtjük. A pudingporokat felfőzzük 8 dl tejjel és 5 ek cukorral, majd a langyos kiflire öntjük.
A barackbefőttet vékony szeletekre vágjuk, és virág formákat alakítunk ki a torta tetején. Cseresznyebefőtt a virág közepe. A színtelen zselatinport egy tálba tesszük, ráöntjük a 3 dl forró vizet. 1/2 percig keverjük, és ráöntjük a torta tetejére.
Miután megkötött a zselatin, kivesszük a formából, és tálcára tesszük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »