Mákos guba torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Mákos guba torta

Hozzávalók:
A gubához

  • 7 db kifli
  • 1.5 l tej
  • 10 ek cukor
  • 20 dkg mák
  • 6 ek porcukor
  • 2 tasak puncs pudingpor
  • 12 g zselatin
  • 3 dl víz

A díszítéshez

  • 20 dkg barackbefőtt
  • 10 dkg cseresznyebefőtt

Elkészítése:

A szikkadt kifliket karikára vágjuk. 7 dl tejet 5 ek cukorral felmelegítünk, majd meglocsoljuk vele a kifliket. A darált mákot összekeverjük a porcukorral, és jól összedolgozzuk a megáztatott kifliket.

Egy tortaformát kivajazunk, majd belesimítjuk a mákos kiflit, és 180 fokon 10 percig sütjük.

Langyosra hűtjük. A pudingporokat felfőzzük 8 dl tejjel és 5 ek cukorral, majd a langyos kiflire öntjük.

A barackbefőttet vékony szeletekre vágjuk, és virág formákat alakítunk ki a torta tetején. Cseresznyebefőtt a virág közepe. A színtelen zselatinport egy tálba tesszük, ráöntjük a 3 dl forró vizet. 1/2 percig keverjük, és ráöntjük a torta tetejére.

Miután megkötött a zselatin, kivesszük a formából, és tálcára tesszük.