Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos guba sült almával és vaníliasodóval recept

Mákos guba sült almával és vaníliasodóval
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A mákos gubához:

    • 6 db vajas kifli
    • 15 dkg mák
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • cukor (ízlés szerint)
    • 1 csomag mazsola (el is hagyható)
    • reszelt citromhéj
    • kb. 3 dl tej

    Öntet hozzávalói:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 dl habtejszín
    • 2-3 ek méz
    • 1 tk vaníliaaroma
    • 1 ek vaníliás pudingpor (vagy liszt)

    Sült alma hozzávalói:

    • 2 db alma
    • 1 ek méz

    Vaníliasodó hozzávalói:

    • 5 dl tej
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 tk vaníliás pudingpor
    • 1 tk vaníliaaroma
    • cukor (ízlés szerint)

    Elkészítése:

    A kiflit vágjuk fel kb. egy cm-es karikákra, majd tegyük egymásmellé egy sütőpapírral bélelt tepsire. Ezután helyezzük be a sütőbe, majd pár perc alatt pirítsuk világos színűre.

    A mákot daráljuk meg, majd keverjük össze a vaníliás cukorral, a mazsolával, a reszelt citromhéjjal, és ízlés szerinti mennyiségű porcukorral.

    A tejet melegítsük fel, majd áztassuk benne pár pillanatig a fele mennyiségű, elősütött kiflikarikát.(vigyázzunk nehogy elázzanak a kiflikarikák!!!!!)

    Egy sütőformát kenjünk ki vastagon vajjal, majd tegyük le egy sorba az áztatott kiflikarikákat. Ezután szórjuk meg a mákos keverék felével, majd fedjük be a maradék, szintén meleg tejben megáztatott kiflikarikákkal, és szórjuk meg a maradék mákkal.

    Az öntethez keverjük simára a tojássárgákat a mézzel, a vaníliaaromával, a habtejszínnel, és a vaníliás pudingporral, majd óvatosan öntsük rá a formában lévő mákos-kifli tetejére.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 percig.

    Az alma csumáját távolítsuk el, majd vékonyan szeleteljük fel.

    Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük egymásmellé az almaszeleteket. Ezután ecset segítségével, kenjük le a szeleteket mézzel.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra.

    A sütőből kivéve, helyezzük a sült almaszeleteket az elkészült mákos guba tetejére.

    A vaníliasodóhoz a tojássárgákat keverjük simára a vaníliaaromával, ízlés szerinti cukorral, a pudingporral, és egy kevés tejjel.

    A maradék tejet tegyük fel melegedni, majd amikor már majdnem forr, állandó keverés mellett csorgassuk bele a tojásos-cukros….keveréket. Kevergetve főzzük pár percig, hogy a sodó kellően besűrűsödjön. Ezután vegyük le a tűzről és tálalásig tartsuk melegen.

    Tálaláskor kanalazzuk a vaníliasodót a tányérba, majd helyezzünk rá egy szelet mákos gubát és így kínáljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá