Mákos guba sült almával és vaníliasodóval recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A mákos gubához:
- 6 db vajas kifli
- 15 dkg mák
- 2 csomag vaníliás cukor
- cukor (ízlés szerint)
- 1 csomag mazsola (el is hagyható)
- reszelt citromhéj
- kb. 3 dl tej
Öntet hozzávalói:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 dl habtejszín
- 2-3 ek méz
- 1 tk vaníliaaroma
- 1 ek vaníliás pudingpor (vagy liszt)
Sült alma hozzávalói:
- 2 db alma
- 1 ek méz
Vaníliasodó hozzávalói:
- 5 dl tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 tk vaníliás pudingpor
- 1 tk vaníliaaroma
- cukor (ízlés szerint)
Elkészítése:
A kiflit vágjuk fel kb. egy cm-es karikákra, majd tegyük egymásmellé egy sütőpapírral bélelt tepsire. Ezután helyezzük be a sütőbe, majd pár perc alatt pirítsuk világos színűre.
A mákot daráljuk meg, majd keverjük össze a vaníliás cukorral, a mazsolával, a reszelt citromhéjjal, és ízlés szerinti mennyiségű porcukorral.
A tejet melegítsük fel, majd áztassuk benne pár pillanatig a fele mennyiségű, elősütött kiflikarikát.(vigyázzunk nehogy elázzanak a kiflikarikák!!!!!)
Egy sütőformát kenjünk ki vastagon vajjal, majd tegyük le egy sorba az áztatott kiflikarikákat. Ezután szórjuk meg a mákos keverék felével, majd fedjük be a maradék, szintén meleg tejben megáztatott kiflikarikákkal, és szórjuk meg a maradék mákkal.
Az öntethez keverjük simára a tojássárgákat a mézzel, a vaníliaaromával, a habtejszínnel, és a vaníliás pudingporral, majd óvatosan öntsük rá a formában lévő mákos-kifli tetejére.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 percig.
Az alma csumáját távolítsuk el, majd vékonyan szeleteljük fel.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük egymásmellé az almaszeleteket. Ezután ecset segítségével, kenjük le a szeleteket mézzel.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra.
A sütőből kivéve, helyezzük a sült almaszeleteket az elkészült mákos guba tetejére.
A vaníliasodóhoz a tojássárgákat keverjük simára a vaníliaaromával, ízlés szerinti cukorral, a pudingporral, és egy kevés tejjel.
A maradék tejet tegyük fel melegedni, majd amikor már majdnem forr, állandó keverés mellett csorgassuk bele a tojásos-cukros….keveréket. Kevergetve főzzük pár percig, hogy a sodó kellően besűrűsödjön. Ezután vegyük le a tűzről és tálalásig tartsuk melegen.
Tálaláskor kanalazzuk a vaníliasodót a tányérba, majd helyezzünk rá egy szelet mákos gubát és így kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »