Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos gerbeaud recept

Mákos gerbeaud
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 60 dkg liszt
    • 25 dkg margarin
    • 1 cs sütőpor
    • csipet só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg tejföl
    • 4 dkg cukor

    Töltelékhez:

    • csipet fahéj
    • 1 citrom héja
    • 12 dkg darált mák
    • 10 dkg cukor

    Betöltéshez:

    • 60 dkg szilvalekvár

    Bevonathoz

    • 15 dkg étcsokoládé
    • kevés szemes mák díszítéshez

    Elkészítése:

    A tejfölt és a tojást egy kis tálban elkeverjük, a többi hozzávalót egy tálban elmorzsoljuk, majd a tojásos keverékkel tésztává gyúrjuk.

    A tésztából 4 lapot nyújtunk kb 2-3 mm vékonyakat (kb 20*25 cm-es a tepsi).

    Az alsó lapot megkenjük a lekvár 1/3 részével és rászórjuk a máktöltelék 1/3-át, majd következő lapot ráterítjük és rétegezzük tovább, majd az utolsó lappal lefedjük és megszurkáljuk.

    180 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.

    Miután kihűlt a tetejét bevonjuk gőz fölött megolvasztott csokoládéval, majd szemes mákkal megszórhatjuk, olvasztott fehér csokoládéval megcsurgathatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá