Mákos gerbeaud recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 60 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 cs sütőpor
- csipet só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg tejföl
- 4 dkg cukor
Töltelékhez:
- csipet fahéj
- 1 citrom héja
- 12 dkg darált mák
- 10 dkg cukor
Betöltéshez:
- 60 dkg szilvalekvár
Bevonathoz
- 15 dkg étcsokoládé
- kevés szemes mák díszítéshez
Elkészítése:
A tejfölt és a tojást egy kis tálban elkeverjük, a többi hozzávalót egy tálban elmorzsoljuk, majd a tojásos keverékkel tésztává gyúrjuk.
A tésztából 4 lapot nyújtunk kb 2-3 mm vékonyakat (kb 20*25 cm-es a tepsi).
Az alsó lapot megkenjük a lekvár 1/3 részével és rászórjuk a máktöltelék 1/3-át, majd következő lapot ráterítjük és rétegezzük tovább, majd az utolsó lappal lefedjük és megszurkáljuk.
180 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Miután kihűlt a tetejét bevonjuk gőz fölött megolvasztott csokoládéval, majd szemes mákkal megszórhatjuk, olvasztott fehér csokoládéval megcsurgathatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »