Mákos gerbeaud recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 60 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 cs sütőpor
- csipet só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg tejföl
- 4 dkg cukor
Töltelékhez:
- csipet fahéj
- 1 citrom héja
- 12 dkg darált mák
- 10 dkg cukor
Betöltéshez:
- 60 dkg szilvalekvár
Bevonathoz
- 15 dkg étcsokoládé
- kevés szemes mák díszítéshez
Elkészítése:
A tejfölt és a tojást egy kis tálban elkeverjük, a többi hozzávalót egy tálban elmorzsoljuk, majd a tojásos keverékkel tésztává gyúrjuk.
A tésztából 4 lapot nyújtunk kb 2-3 mm vékonyakat (kb 20*25 cm-es a tepsi).
Az alsó lapot megkenjük a lekvár 1/3 részével és rászórjuk a máktöltelék 1/3-át, majd következő lapot ráterítjük és rétegezzük tovább, majd az utolsó lappal lefedjük és megszurkáljuk.
180 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Miután kihűlt a tetejét bevonjuk gőz fölött megolvasztott csokoládéval, majd szemes mákkal megszórhatjuk, olvasztott fehér csokoládéval megcsurgathatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »