Mákos gerbeaud

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Mákos gerbeaud

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 cs sütőpor
  • csipet só
  • 1 tojás
  • 10 dkg tejföl
  • 4 dkg cukor

Töltelékhez:

  • csipet fahéj
  • 1 citrom héja
  • 12 dkg darált mák
  • 10 dkg cukor

Betöltéshez:

  • 60 dkg szilvalekvár

Bevonathoz

  • 15 dkg étcsokoládé
  • kevés szemes mák díszítéshez

Elkészítése:

A tejfölt és a tojást egy kis tálban elkeverjük, a többi hozzávalót egy tálban elmorzsoljuk, majd a tojásos keverékkel tésztává gyúrjuk.

A tésztából 4 lapot nyújtunk kb 2-3 mm vékonyakat (kb 20*25 cm-es a tepsi).

Az alsó lapot megkenjük a lekvár 1/3 részével és rászórjuk a máktöltelék 1/3-át, majd következő lapot ráterítjük és rétegezzük tovább, majd az utolsó lappal lefedjük és megszurkáljuk.

180 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.

Miután kihűlt a tetejét bevonjuk gőz fölött megolvasztott csokoládéval, majd szemes mákkal megszórhatjuk, olvasztott fehér csokoládéval megcsurgathatjuk.