Mákos Duna-hullám recept
Hozzávalók:
- 25 dkg margarin, vagy vaj
- 20 dkg kristálycukor, vagy xilit
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 35 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 25 dkg darált, cukrozott mák
- 850 g őszibarack konzerv
Krém:
- 2 ek kukoricakeményítő, vagy pudingpor
- 1 ek margarin, vagy vaj
- 0,5 l tej
- 15 dkg tehéntúró
- 15 dkg vaj
- 15 dkg cukor
Tetejére:
- 30 dkg étcsokoládé
- 7 dkg vaj
Elkészítése:
Tészta készítése:
A vajat a cukorral és vaníliás cukorral kikeverjük. Beleütjük a tojásokat, jól elkeverjük, majd beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. A nyers tésztát két részre osztjuk. Az egyik felét margarinnal kikent tepsibe simítjuk, a másikat a mákkal összekeverjük, majd a világos tésztára kenjük.
A barackokat a tésztára sorakoztatjuk és előmelegített (175°C) sütőben megsütjük.
Krém készítése:
A keményítőt 6 evőkanál tejjel elkeverjük. A többi tejet a maradék cukorral felforraljuk. Belekeverjük a keményítőt, kevergetve csomómentesre, sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni, majd a túróval összedolgozzuk.
A habosra kevert vajat a túrós krémhez keverjük. A tésztát a krémmel megkenjük és 1 órára a hűtőbe tesszük.
Bevonat készítése:
A csokit vízgőz felett 7 dkg vajjal megolvasztjuk. Langyosan a krém tetejére simítjuk. Pár órára hűtőbe tesszük, majd forró vízbe mártott késsel szeleteljük.