Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos Duna-hullám recept

Mákos Duna-hullám
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg margarin, vagy vaj
    • 20 dkg kristálycukor, vagy xilit
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 35 dkg liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 25 dkg darált, cukrozott mák
    • 850 g őszibarack konzerv

    Krém:

    • 2 ek kukoricakeményítő, vagy pudingpor
    • 1 ek margarin, vagy vaj
    • 0,5 l tej
    • 15 dkg tehéntúró
    • 15 dkg vaj
    • 15 dkg cukor

    Tetejére:

    • 30 dkg étcsokoládé
    • 7 dkg vaj

    Elkészítése:

    Tészta készítése:

    A vajat a cukorral és vaníliás cukorral kikeverjük.  Beleütjük a tojásokat, jól elkeverjük, majd beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet.  A nyers tésztát két részre osztjuk. Az egyik felét margarinnal kikent tepsibe simítjuk, a másikat a mákkal összekeverjük, majd a világos tésztára kenjük.

    A barackokat a tésztára sorakoztatjuk és előmelegített (175°C) sütőben megsütjük.

    Krém készítése:

    A keményítőt 6 evőkanál tejjel elkeverjük. A többi tejet a maradék cukorral felforraljuk. Belekeverjük a keményítőt, kevergetve csomómentesre, sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni, majd a túróval összedolgozzuk.

    A habosra kevert vajat a túrós krémhez keverjük. A tésztát a krémmel megkenjük és 1 órára a hűtőbe tesszük.

    Bevonat készítése:

    A csokit vízgőz felett 7 dkg vajjal megolvasztjuk. Langyosan a krém tetejére simítjuk. Pár órára hűtőbe tesszük, majd forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá