Mákos Duna-hullám recept
Hozzávalók:
- 25 dkg margarin, vagy vaj
- 20 dkg kristálycukor, vagy xilit
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 35 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 25 dkg darált, cukrozott mák
- 850 g őszibarack konzerv
Krém:
- 2 ek kukoricakeményítő, vagy pudingpor
- 1 ek margarin, vagy vaj
- 0,5 l tej
- 15 dkg tehéntúró
- 15 dkg vaj
- 15 dkg cukor
Tetejére:
- 30 dkg étcsokoládé
- 7 dkg vaj
Elkészítése:
Tészta készítése:
A vajat a cukorral és vaníliás cukorral kikeverjük. Beleütjük a tojásokat, jól elkeverjük, majd beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. A nyers tésztát két részre osztjuk. Az egyik felét margarinnal kikent tepsibe simítjuk, a másikat a mákkal összekeverjük, majd a világos tésztára kenjük.
A barackokat a tésztára sorakoztatjuk és előmelegített (175°C) sütőben megsütjük.
Krém készítése:
A keményítőt 6 evőkanál tejjel elkeverjük. A többi tejet a maradék cukorral felforraljuk. Belekeverjük a keményítőt, kevergetve csomómentesre, sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni, majd a túróval összedolgozzuk.
A habosra kevert vajat a túrós krémhez keverjük. A tésztát a krémmel megkenjük és 1 órára a hűtőbe tesszük.
Bevonat készítése:
A csokit vízgőz felett 7 dkg vajjal megolvasztjuk. Langyosan a krém tetejére simítjuk. Pár órára hűtőbe tesszük, majd forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

