Mákos Duna-hullám

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 25 dkg margarin, vagy vaj
  • 20 dkg kristálycukor, vagy xilit
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 tojás
  • 35 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg darált, cukrozott mák
  • 850 g őszibarack konzerv

Krém:

  • 2 ek kukoricakeményítő, vagy pudingpor
  • 1 ek margarin, vagy vaj
  • 0,5 l tej
  • 15 dkg tehéntúró
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg cukor

Tetejére:

  • 30 dkg étcsokoládé
  • 7 dkg vaj

Elkészítése:

Tészta készítése:

A vajat a cukorral és vaníliás cukorral kikeverjük.  Beleütjük a tojásokat, jól elkeverjük, majd beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet.  A nyers tésztát két részre osztjuk. Az egyik felét margarinnal kikent tepsibe simítjuk, a másikat a mákkal összekeverjük, majd a világos tésztára kenjük.

A barackokat a tésztára sorakoztatjuk és előmelegített (175°C) sütőben megsütjük.

Krém készítése:

A keményítőt 6 evőkanál tejjel elkeverjük. A többi tejet a maradék cukorral felforraljuk. Belekeverjük a keményítőt, kevergetve csomómentesre, sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni, majd a túróval összedolgozzuk.

A habosra kevert vajat a túrós krémhez keverjük. A tésztát a krémmel megkenjük és 1 órára a hűtőbe tesszük.

Bevonat készítése:

A csokit vízgőz felett 7 dkg vajjal megolvasztjuk. Langyosan a krém tetejére simítjuk. Pár órára hűtőbe tesszük, majd forró vízbe mártott késsel szeleteljük.