Vastag mákos süti recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 25 dkg porcukor
- 1 cs sütőpor
- tejföl (annyi, hogy nyújtható legyen)
Töltelék:
- 1 csésze darált mák
- 1 csésze liszt
- 1 csésze kristálycukor
- 1 csésze tej
- 1 cs sütőpor
- diónyi vaj olvasztva
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS kemény habja
( A csésze kb 1,5 dl. )
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy tálban összeállítjuk és alaposan összedolgozzuk. Annyi tejfölt adunk hozzá, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Ne legyen se lágy, se kemény. Egy közepes tepsit kivajazunk/zsírozunk, majd megszórjuk liszttel. A tésztát két egyenlő részre osztjuk. Az egyiket tepsi nagyságúra nyújtjuk és belefektetjük a tepsibe. A töltelékhez a tejjel összekeverjük a mákot, hozzáadjuk a cukrot,lisztet, sütőport és az olvasztott margarint, majd végül óvatosan beleforgatjuk a fehérjék kemény habját. A masszát a tésztára simítjuk, majd befedjük a másik kinyújtott lappal. Megszurkáljuk villával. 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Ha megsült meghinthetjük porcukorral, de olvasztott csokival is bevonhatjuk.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »