Vastag mákos süti recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 25 dkg porcukor
- 1 cs sütőpor
- tejföl (annyi, hogy nyújtható legyen)
Töltelék:
- 1 csésze darált mák
- 1 csésze liszt
- 1 csésze kristálycukor
- 1 csésze tej
- 1 cs sütőpor
- diónyi vaj olvasztva
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS kemény habja
( A csésze kb 1,5 dl. )
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy tálban összeállítjuk és alaposan összedolgozzuk. Annyi tejfölt adunk hozzá, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Ne legyen se lágy, se kemény. Egy közepes tepsit kivajazunk/zsírozunk, majd megszórjuk liszttel. A tésztát két egyenlő részre osztjuk. Az egyiket tepsi nagyságúra nyújtjuk és belefektetjük a tepsibe. A töltelékhez a tejjel összekeverjük a mákot, hozzáadjuk a cukrot,lisztet, sütőport és az olvasztott margarint, majd végül óvatosan beleforgatjuk a fehérjék kemény habját. A masszát a tésztára simítjuk, majd befedjük a másik kinyújtott lappal. Megszurkáljuk villával. 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Ha megsült meghinthetjük porcukorral, de olvasztott csokival is bevonhatjuk.
Jó étvágyat!