Rumosdiótorta recept
Hozzávalók:
- 1 bögre durvára darált dió
- 1 bögre cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg étcsoki feldarabolva
- 1/2 bögre mazsola – én kandírozott narancshéjat használtam
- 1 dl rum
- 3 ek liszt
- 1 csipet sütőpor
- tetejére lekvár
Elkészítése:
A mazsolát (narancshéjat) rumba áztatom. Ha megpuhult, összekeverem a hozzávalókkal és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt sütőpapírral bélelt formában megsütöm (nekem kb 28 cm-es kerek formám volt). Még forrón megkenem lekvárral a tetejét.
Sztori: Lánybúcsúra készült a torta nem kevés rummal :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »

