Rumosdiótorta recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 1 bögre durvára darált dió
- 1 bögre cukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg étcsoki feldarabolva
- 1/2 bögre mazsola – én kandírozott narancshéjat használtam
- 1 dl rum
- 3 ek liszt
- 1 csipet sütőpor
- tetejére lekvár
Elkészítése:
A mazsolát (narancshéjat) rumba áztatom. Ha megpuhult, összekeverem a hozzávalókkal és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt sütőpapírral bélelt formában megsütöm (nekem kb 28 cm-es kerek formám volt). Még forrón megkenem lekvárral a tetejét.
Sztori: Lánybúcsúra készült a torta nem kevés rummal :)
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.