Rumosdiótorta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Rumosdiótorta

Hozzávalók:

  • 1 bögre durvára darált dió
  • 1 bögre cukor
  • 2 tojás
  • 10 dkg étcsoki feldarabolva
  • 1/2 bögre mazsola – én kandírozott narancshéjat használtam
  • 1 dl rum
  • 3 ek liszt
  • 1 csipet sütőpor
  • tetejére lekvár

Elkészítése:
A mazsolát (narancshéjat) rumba áztatom. Ha megpuhult, összekeverem a hozzávalókkal és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt sütőpapírral bélelt formában megsütöm (nekem kb 28 cm-es kerek formám volt). Még forrón megkenem lekvárral a tetejét.

www.konyhalal.blogspot.com

 

Sztori: Lánybúcsúra készült a torta nem kevés rummal :)