Rózsika szelet recept

Elkészítés:
A lisztet, a zsírt, a porcukrot, a tojást, a reszelt citromhéjat, a sütőport, tejjel vagy tejföllel összegyúrjuk, majd 3 részre osztjuk. Az egyik részbe belegyúrjuk a kakaóport.
Kivajazott, lisztezett tepsibe nyújtjuk az egyik “sárga” lapot, megkenjük lekvárral és megszórjuk dióval. Erre kerül a kakaós lap, ezt is megkenjük lekvárral és megszórjuk dióval. Végül beborítjuk a második “sárga” lappal.
180 fokra előmelegített sütőben kb 35-40 percig sütjük.
Ha megsült a tészta, a még forró süteményre ráöntjük a mázat. Ehhez a tojás sárgákat a porcukorral alaposan kikeverjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »