Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rózsa recept

Rózsa
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    A tésztához :

    • 60 dkg liszt
    • 10 dkg margarin
    • 30 dkg porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 cs sütőpor
    • 1 tk szódabikarbóna

    A töltelékhez :

    • 20 dkg darált mák
    • 20 dkg liszt
    • 10 dkg margarin
    • 25 dkg porcukor
    • 2 dl tej
    • 1 cs sütőpor

    A krémhez :

    • 1 liter tej
    • 3 cs puncsos pudingpor
    • 25 dkg margarin
    • 25 dkg porcukor

    Elkészítése:

    A tésztához valókat annyi tejjel dolgozzuk össze, hogy jó nyújtható legyen, majd öt részre osztjuk. Kettőt kinyújtva, a tepsi hátulján külön-külön megsütjük. A maradék három lapot egyenként nyújtjuk ki, az összekevert töltelékkel megtöltjük, majd feltekerjük. A bejglihez hasonlító rudakat megsütjük, és hagyjuk kihűlni. A tejjel a pudingot készítünk, a margarint, a porcukorral habosra keverjük, és a két masszát összevegyítjük. Az alsó lapra rákenjük a krém felét, ráhelyezzük a mákos rudakat, betakarjuk a többi krémmel, ás rátesszük a másik lapot, a tetejét csokimázzal díszítjük.
    A képeken mákkal van, de dióval sokkal finomabb.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá