Rózsa

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

A tésztához :

  • 60 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 30 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 1 cs sütőpor
  • 1 tk szódabikarbóna

A töltelékhez :

  • 20 dkg darált mák
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 2 dl tej
  • 1 cs sütőpor

A krémhez :

  • 1 liter tej
  • 3 cs puncsos pudingpor
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor

Elkészítése:

A tésztához valókat annyi tejjel dolgozzuk össze, hogy jó nyújtható legyen, majd öt részre osztjuk. Kettőt kinyújtva, a tepsi hátulján külön-külön megsütjük. A maradék három lapot egyenként nyújtjuk ki, az összekevert töltelékkel megtöltjük, majd feltekerjük. A bejglihez hasonlító rudakat megsütjük, és hagyjuk kihűlni. A tejjel a pudingot készítünk, a margarint, a porcukorral habosra keverjük, és a két masszát összevegyítjük. Az alsó lapra rákenjük a krém felét, ráhelyezzük a mákos rudakat, betakarjuk a többi krémmel, ás rátesszük a másik lapot, a tetejét csokimázzal díszítjük.
A képeken mákkal van, de dióval sokkal finomabb.