Rezi mákos recept
Hozzávalók:
Mákos lap:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 5 ek mák
- 5 ek liszt
- 5 ek cukor
- 1 mk szódabikarbóna
- 2 dl tejföl
Diós lap:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 5 ek darált dió
- 5 ek liszt
- 5 ek cukor
- 1 mk szódabikarbóna
- 2 dl tejföl
Kakaós lap:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 ek kakaópor
- 5 ek liszt
- 5 ek cukor
- 1 mk szódabikarbóna
- 2 dl tejföl
Krém:
- 9 dl tej
- 8 ek búzadara
- 25 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 2 cs vaníliás cukor
Tetejére:
- csokimáz
Elkészítés:
A hozzávalókat a 3 tésztához külön-külön összedolgozzuk, 25*38 cm-es tepsibe simítjuk és tűpróbáig sütjük 180 fokon.
A krémhez a tejet a búzadarával felforraljuk, azaz tejbedarát készítünk.
A puha margarint a kétféle cukorral sima állagúra kikeverjük. Miután a tejbedara kihűlt, a vajas krémet hozzáadjuk és
összedolgozzuk.
A tésztalapokat a krémmel betöltjük. A süti tetejét csokimázzal bevonjuk.
Egy éjszakát hagyjuk állni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

