Mákos rácsos recept
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg vaj vagy margarin
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 2 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 2 ek cukor
Töltelék:
- 1 csomag (25 dkg) cukrozott mák
- 1 csomag vaníliás puding
- tetejére porcukor
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. A többi hozzávalóhoz adjuk és összeállítjuk a tésztát. A pudingot megfőzzük és a mákot belekeverjük. A tésztából lecsípünk kb. 1maréknyit,a többi tésztát kinyújtjuk és vajas/margarinos lisztes tepsibe nyújtjuk. A tölteléket rákenjük a tésztára,majd rácsokat teszünk rá a félretett tésztából. Lassú tűznél kb.45perc alatt készre sütjük. A tetejére porcukrot szórunk. Én szoktam narancshéjat reszelni a töltelékhez.
Sztori: Legutoljára puncsos pudinggal csináltam, mert nem volt itthon vaníliás, de úgy is finom lett.
Én csak úgy hívom,hogy ronda de finom :);mert legelőször amikor csináltam,közölte a család,hogy többet ilyet lehet nem kell csinálj,mert hogy néz ki.Kb.2óra alatt elfogyott a tepsi süti.És azóta is kérik.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

