Mákos rácsos recept

Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg vaj vagy margarin
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 2 ek cukor
Töltelék:
- 1 csomag (25 dkg) cukrozott mák
- 1 csomag vaníliás puding
- tetejére porcukor
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. A többi hozzávalóhoz adjuk és összeállítjuk a tésztát. A pudingot megfőzzük és a mákot belekeverjük. A tésztából lecsípünk kb. 1maréknyit,a többi tésztát kinyújtjuk és vajas/margarinos lisztes tepsibe nyújtjuk. A tölteléket rákenjük a tésztára,majd rácsokat teszünk rá a félretett tésztából. Lassú tűznél kb.45perc alatt készre sütjük. A tetejére porcukrot szórunk. Én szoktam narancshéjat reszelni a töltelékhez.
Sztori: Legutoljára puncsos pudinggal csináltam, mert nem volt itthon vaníliás, de úgy is finom lett.
Én csak úgy hívom,hogy ronda de finom :);mert legelőször amikor csináltam,közölte a család,hogy többet ilyet lehet nem kell csinálj,mert hogy néz ki.Kb.2óra alatt elfogyott a tepsi süti.És azóta is kérik.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »