Mákos rácsos recept
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg vaj vagy margarin
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 2 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 2 ek cukor
Töltelék:
- 1 csomag (25 dkg) cukrozott mák
- 1 csomag vaníliás puding
- tetejére porcukor
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. A többi hozzávalóhoz adjuk és összeállítjuk a tésztát. A pudingot megfőzzük és a mákot belekeverjük. A tésztából lecsípünk kb. 1maréknyit,a többi tésztát kinyújtjuk és vajas/margarinos lisztes tepsibe nyújtjuk. A tölteléket rákenjük a tésztára,majd rácsokat teszünk rá a félretett tésztából. Lassú tűznél kb.45perc alatt készre sütjük. A tetejére porcukrot szórunk. Én szoktam narancshéjat reszelni a töltelékhez.
Sztori: Legutoljára puncsos pudinggal csináltam, mert nem volt itthon vaníliás, de úgy is finom lett.
Én csak úgy hívom,hogy ronda de finom :);mert legelőször amikor csináltam,közölte a család,hogy többet ilyet lehet nem kell csinálj,mert hogy néz ki.Kb.2óra alatt elfogyott a tepsi süti.És azóta is kérik.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

