Mákos koszorú recept

Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 kanál cukor
- 4 kanál liszt
- 1/2 cs sütőpor
- 1 vaníliás cukor
- 2 evőkanál darált mák
- pár szem gyümölcs (meggy, narancsgerezdek, banán, ananász
- 2 kanál olaj
Elkészítése:
A tojások fehérjéjéből kemény habot verünk, majd hozzá tesszük a cukrot, vaníliát, és kőkemény habbá verjük. Ezután lassan hozzáforgatjuk a sárgáját, majd a sütőporos, mákos lisztet, olajat. Ezután betesszük az előkészített kuglófformába és a gyümölcsöket is belenyomkodjuk, de vigyázzunk, hogy ne süllyedjen le az aljára, mert odaéghet! 175 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Egyszerű tepsiben sütve is nagyon mutatós. Porcukorral meghinthetjük a tetejét.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »