Mákos koszorú recept
Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4 kanál cukor
- 4 kanál liszt
- 1/2 cs sütőpor
- 1 vaníliás cukor
- 2 evőkanál darált mák
- pár szem gyümölcs (meggy, narancsgerezdek, banán, ananász
- 2 kanál olaj
Elkészítése:
A tojások fehérjéjéből kemény habot verünk, majd hozzá tesszük a cukrot, vaníliát, és kőkemény habbá verjük. Ezután lassan hozzáforgatjuk a sárgáját, majd a sütőporos, mákos lisztet, olajat. Ezután betesszük az előkészített kuglófformába és a gyümölcsöket is belenyomkodjuk, de vigyázzunk, hogy ne süllyedjen le az aljára, mert odaéghet! 175 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Egyszerű tepsiben sütve is nagyon mutatós. Porcukorral meghinthetjük a tetejét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »

