Mákos kosárka recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók: Ebből az adagból 60 db lesz.
Tészta:
- 60 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 25 dkg margarin
- 1 csomag sütőpor
- 6 evőkanál tej
Töltelék:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje habnak
- 40 dkg porcukor
- 40 dkg darált mák
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom leve és héja
- baracklekvár
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és negyed órát pihentetjük. 60 egyenlő részre osztjuk. A muffin formákat kivajazzuk, lisztezzük és a gombócokat egyenként belenyomkodjuk, majd jól eligazgatjuk. A töltelékhez a tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot és alaposan elkeverjük benne. Vigyázva, hogy a habot ne törjük össze hozzáadjuk a mákot, vaníliás cukrot és a citrom héját és levét. A tésztát megkenjük lekvárral, kanállal teszünk bele a töltelékből és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.