Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos kosárka recept

Mákos kosárka
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók: Ebből az adagból 60 db lesz.
    Tészta:

    • 60 dkg liszt
    • 15 dkg cukor
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 25 dkg margarin
    • 1 csomag sütőpor
    • 6 evőkanál tej

    Töltelék:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje habnak
    • 40 dkg porcukor
    • 40 dkg darált mák
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 citrom leve és héja
    • baracklekvár

    Elkészítése:
    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és negyed órát pihentetjük. 60 egyenlő részre osztjuk. A muffin formákat kivajazzuk, lisztezzük és a gombócokat egyenként belenyomkodjuk, majd jól eligazgatjuk. A töltelékhez a tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot és alaposan elkeverjük benne. Vigyázva, hogy a habot ne törjük össze hozzáadjuk a mákot, vaníliás cukrot és a citrom héját és levét. A tésztát megkenjük lekvárral, kanállal teszünk bele a töltelékből és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá