Mákos kosárka recept
Hozzávalók: Ebből az adagból 60 db lesz.
Tészta:
- 60 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 25 dkg margarin
- 1 csomag sütőpor
- 6 evőkanál tej
Töltelék:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje habnak - 40 dkg porcukor
- 40 dkg darált mák
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom leve és héja
- baracklekvár
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és negyed órát pihentetjük. 60 egyenlő részre osztjuk. A muffin formákat kivajazzuk, lisztezzük és a gombócokat egyenként belenyomkodjuk, majd jól eligazgatjuk. A töltelékhez a tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot és alaposan elkeverjük benne. Vigyázva, hogy a habot ne törjük össze hozzáadjuk a mákot, vaníliás cukrot és a citrom héját és levét. A tésztát megkenjük lekvárral, kanállal teszünk bele a töltelékből és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

