Mákos guba ahogy mamám készítette recept

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 4 dl tej
- 2 dkg élesztő
- 1 dkg só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 ek méz
- 25 dkg mák
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 3 ek cukor
Elkészítése:
2 dl tejből,élesztőből,pici sóból,cukorból,liszből kovászt készítünk. Kelni hagyjuk meleg helyen. A többi lisztet tálba rakjuk, a közepébe tesszük a megkelt kovászt és a többi sót,tejet. Addig dagasztjuk míg az edény falától el nem válik. Ne legyen se túl lágy se túl kemény a tészta. 1 órát hagyjuk kelni. A tésztát ha megkelt vékony kígyó formába összesodorva kikent tepsibe téve megsütjük. A kisült tésztát össze daraboljuk szűrőbe tesszük és leöntjük forró vaníliás tejjel. Annyiszor öntjük át rajta amíg meg nem puhul,de szét ne málljon. Lábasba szedjük a mézet,őrölt mákot teszünk rá, összekeverjük. A tetejére felverjük a tojás fehérjét cukorral, majd a tésztára simítjuk. 160 fokon készre sütjük,15 perc alatt.Ha nincs idő természetesen kifliből is finom de igy olcsóbb.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »