Kossuth kenyér recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg cukor
- 2 dkg kakaópor
- 6 dkg durvára vágott dió
- 1 citrom reszelt héja
- 1/2 kávéskanál őrölt fahéj
- 14 dkg finomliszt
- 5 dkg olvasztott vaj
- fél csomag sütőpor
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, a fahéjat, a citrom reszelt héját és a kakaóport, majd az egészet összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és könnyedén hozzákeverjük az aprított diót is.
A tésztát olajjal kikent, morzsával megszórt őzgerincformába öntjük és 160 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütésen, tűpróbáig sütjük.
Amikor elkészült kivesszük és hagyjuk lehűlni, hidegen szeleteljük. 10 dkg olvasztott csokival bevontam, aprított dióval megszórtam.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »