Kossuth kenyér

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 2 dkg kakaópor
  • 6 dkg durvára vágott dió
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1/2 kávéskanál őrölt fahéj
  • 14 dkg finomliszt
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • fél csomag sütőpor

Elkészítése:

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, a fahéjat, a citrom reszelt héját és a kakaóport, majd az egészet összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és könnyedén hozzákeverjük az aprított diót is.

A tésztát olajjal kikent, morzsával megszórt őzgerincformába öntjük és 160 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütésen, tűpróbáig sütjük.

Amikor elkészült kivesszük és hagyjuk lehűlni, hidegen szeleteljük. 10 dkg olvasztott csokival bevontam, aprított dióval megszórtam.