Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habos mákos recept

Habos mákos
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 30 dkg liszt
    • 20 dkg margarin
    • 8 dkg porcukor
    • 2 tasak vaníliás cukor
    • 1 kávéskanál sütőpor
    • 1 csipet só
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 evőkanál tejföl

    A töltelékhez:

    • 1/2 dl rum
    • 5 dkg mazsola
    • 500 g őszibarackbefőtt
    • 5 dkg margarin
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 50 g porcukor a  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérjéhez
    • 50 g porcukor a  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgákhoz
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1/2 kk őrölt szegfűszeg
    • 1/2 kk őrölt fahéj
    • 30 dkg darált mák
    • 3-4 ek zsemlemorzsa

    A habhoz:

    • 2 kk citromlé
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 20 dkg porcukor

    Elkészítés
    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk és egy órára a hűtőszekrénybe tesszük. Az őszibarackokat 2 cm-es darabokra vágjuk, a margarin felolvasztjuk. Egy mélyebb, 20×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, a sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztát kinyújtjuk tepsi nagyságúra, a tepsibe terítjük, lenyomkodjuk, villával megszurkáljuk és középső bordamagasságra állított rácson 10 percig sütjük. A mazsolát meglocsoljuk rummal. Közben a tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjéket csipet sóval habbá verjük, majd apránként hozzáadunk 5 dkg cukrot és kemény habbá verjük. A tojások sárgáját 5 dkg porcukorral fehéredésig keverjük, aztán hozzáadjuk a langyos margarint, a reszelt citromhéjat, a fűszereket, majd kanalanként felváltva a tojáshabot és a mákot, végül a rummal együtt a mazsolát. Az elősütött tésztát megszórjuk zsemlemorzsával és az őszibarackkal, majd a tetejére simítjuk a mákkrémet. Visszatesszük a sütőbe és megsütjük. Tűpróbát alkalmazunk. A hab hozzávalóit keményre verjük és a forró, megsült sütemény tetejére simítjuk, villával megcifrázzuk, vagy csillagcsövű habzsákba szedve a tészta tejére nyomjuk csigaalakzatban. Visszatesszük a sütőbe és további 8-10 percig, enyhe pirulásig sütjük. Rumsodó, vagy pikáns lekvár kíséretében kínáljuk. Senkit ne ijesszen el a hozzávalók sokasága, mert az elkészítés voltaképpen egyszerű, a végeredmény pedig pazar.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá