Hozzávalók:
A tésztához:
A töltelékhez:
A habhoz:
Elkészítés
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk és egy órára a hűtőszekrénybe tesszük. Az őszibarackokat 2 cm-es darabokra vágjuk, a margarin felolvasztjuk. Egy mélyebb, 20×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, a sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztát kinyújtjuk tepsi nagyságúra, a tepsibe terítjük, lenyomkodjuk, villával megszurkáljuk és középső bordamagasságra állított rácson 10 percig sütjük. A mazsolát meglocsoljuk rummal. Közben a tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjéket csipet sóval habbá verjük, majd apránként hozzáadunk 5 dkg cukrot és kemény habbá verjük. A tojások sárgáját 5 dkg porcukorral fehéredésig keverjük, aztán hozzáadjuk a langyos margarint, a reszelt citromhéjat, a fűszereket, majd kanalanként felváltva a tojáshabot és a mákot, végül a rummal együtt a mazsolát. Az elősütött tésztát megszórjuk zsemlemorzsával és az őszibarackkal, majd a tetejére simítjuk a mákkrémet. Visszatesszük a sütőbe és megsütjük. Tűpróbát alkalmazunk. A hab hozzávalóit keményre verjük és a forró, megsült sütemény tetejére simítjuk, villával megcifrázzuk, vagy csillagcsövű habzsákba szedve a tészta tejére nyomjuk csigaalakzatban. Visszatesszük a sütőbe és további 8-10 percig, enyhe pirulásig sütjük. Rumsodó, vagy pikáns lekvár kíséretében kínáljuk. Senkit ne ijesszen el a hozzávalók sokasága, mert az elkészítés voltaképpen egyszerű, a végeredmény pedig pazar.