Gyors kakaós sütemény recept
Hozzávalók:
(A bögre 3 dl-es.)
- 2 bögre liszt
- 1,5 bögre cukor
- 20 dkg vaj
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 csomag sütőpor
- 1 bögre durvára összetört vagy darabolt dióbél
- 2 púpozott evőkanál kakaópor
- mazsola ízlés szerint
- 1 bögre tej
- vaj és liszt a tepsi kikenéséhez
Elkészítése:
A mazsolát megmossuk, papírtörlőn megszárítjuk, az esetleges szárát eltávolítjuk. A diót durvára törjük.
A tojásokat jól kihabosítjuk a cukorral és a vajjal. Belekeverjük a lisztet, sütőport, kakaót és a tejet. Beleszórjuk a mazsolát és a diót.
Összedolgozzuk és kivajazott, kilisztezett, közepes nagyságú tepsibe öntjük.
Előmelegített sütőben, közepes lángon (180 fokon) kb 30 perc alatt megsütjük.
Hosszában kettévágva megtölthetjük gyümölcsízzel vagy üresen porcukrozva is nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

