Gyors kakaós sütemény recept

Hozzávalók:
(A bögre 3 dl-es.)
- 2 bögre liszt
- 1,5 bögre cukor
- 20 dkg vaj
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag sütőpor
- 1 bögre durvára összetört vagy darabolt dióbél
- 2 púpozott evőkanál kakaópor
- mazsola ízlés szerint
- 1 bögre tej
- vaj és liszt a tepsi kikenéséhez
Elkészítése:
A mazsolát megmossuk, papírtörlőn megszárítjuk, az esetleges szárát eltávolítjuk. A diót durvára törjük.
A tojásokat jól kihabosítjuk a cukorral és a vajjal. Belekeverjük a lisztet, sütőport, kakaót és a tejet. Beleszórjuk a mazsolát és a diót.
Összedolgozzuk és kivajazott, kilisztezett, közepes nagyságú tepsibe öntjük.
Előmelegített sütőben, közepes lángon (180 fokon) kb 30 perc alatt megsütjük.
Hosszában kettévágva megtölthetjük gyümölcsízzel vagy üresen porcukrozva is nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »