Gyors kakaós sütemény recept

Hozzávalók:
(A bögre 3 dl-es.)
- 2 bögre liszt
- 1,5 bögre cukor
- 20 dkg vaj
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag sütőpor
- 1 bögre durvára összetört vagy darabolt dióbél
- 2 púpozott evőkanál kakaópor
- mazsola ízlés szerint
- 1 bögre tej
- vaj és liszt a tepsi kikenéséhez
Elkészítése:
A mazsolát megmossuk, papírtörlőn megszárítjuk, az esetleges szárát eltávolítjuk. A diót durvára törjük.
A tojásokat jól kihabosítjuk a cukorral és a vajjal. Belekeverjük a lisztet, sütőport, kakaót és a tejet. Beleszórjuk a mazsolát és a diót.
Összedolgozzuk és kivajazott, kilisztezett, közepes nagyságú tepsibe öntjük.
Előmelegített sütőben, közepes lángon (180 fokon) kb 30 perc alatt megsütjük.
Hosszában kettévágva megtölthetjük gyümölcsízzel vagy üresen porcukrozva is nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »