Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Francia mákos krémes recept

Francia mákos krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Mézes lap:

    • 30 dkg liszt
    • 10 dkg porcukor
    • 1 ek méz
    • 7 dkg vaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kk szódabikarbóna

    Mákos piskóta:

    • 15 dkg cukor
    • 15 dkg liszt
    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek víz
    • fél dl étolaj
    • 1 fél cs sütőpor
    • 10 dkg őröletlen mák

    Krém:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 15 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 7 dl tej
    • 20 dkg porcukor
    • 25 dkg margarin
    • kevés lekvár

    Hab:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 15 dkg porcukor

    Elkészítése:

    A mézes lap hozzávalóit összegyúrjuk. Két részre osztjuk. A részeket egyenként gáztepsi nagyságúra kinyújtjuk és 180 fokon 5-7 perc alatt világosra sütjük.

    A mákos laphoz a tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat habosra keverjük a cukorral, vízzel és az olajjal, majd hozzáadjuk a mákot is. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a mákos masszát is.

    A tepsit kivajazzuk és lisztezzük, belesimítjuk a masszát és 180 fokon kb 20 perc alatt készre sütjük. (Abban a tepsiben süssük lehetőleg amelyik hátán sütöttük a mézes lapokat.)

    Ha megsült akkor rácson hagyjuk kihűlni. A krémhez a sárgákat kevés tejjel és a pudingporokkal alaposan kikeverjük, felöntjük a többi tejjel és folytonos keverés mellet besűrítjük. Amint kihűlt hozzáadjuk a porcukorral kikevert margarint és alaposan kihabosítjuk.

    Összeállítjuk a sütit: alulra kerül az egyik mézes lap. Erre kerül simítjuk a krém felét, rátesszük a mákos lapot, erre simítjuk a maradék krémet.

    Az egészet befedjük a másik mézes lappal, majd megkenjük kevés lekvárral. A süti tetejére 2 tojásfehérjét gőz felett felverünk 15 dkg porcukorral és rásimítjuk a sütire.

    Ízlés szerint díszítjük. Másnap szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá