Francia mákos recept

Hozzávalók:
Mézes laphoz: (2 db)
- 30 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 1 ek méz
- 7,5 dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kk szódabikarbóna
Mákos piskótához:
- 180 g cukor
- 120 g liszt
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek víz
- fél dl étolaj
- 1 kk sütőpor
- 10dkg őröletlen mák
Krémhez:
- 15 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 7 dl tej
Tetejére:
- mandulaforgács
- olvasztott csokoládé
Elkészítése:
A mézes lapokhoz összegyúrjuk a hozzávalókat, majd a tésztát kettévesszük, lisztezzük és kinyújtjuk. Sütőpapíron megsütjük, külön-külön (10 perc). A piskótához felverjük a fehérjéket, majd a sárgákat kikeverjük a cukorral. Az utóbbihoz hozzáadjuk a vizet, az olajat és a lisztet, a sütőport, valamint a darálatlan mákot. Ebbe keverjük bele a habbá vert fehérjét, és papírral bélelt tepsiben kb. 20 percig, tűpróbáig sütjük. A krémhez a pudingport a fenti mennyiségű tejjel és cukorral felfőzzük, majd hagyjuk kissé hűlni, és hozzákeverjük a margarint. A rétegek: mézes lap – krém – mákos piskóta – krém – mézes lap – vékony réteg krém. A tetejére mandulaforgácsot szórunk, és olvasztott csokit csurgatunk rá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »