Francia mákos recept

Hozzávalók:
Mézes laphoz: (2 db)
- 30 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 1 ek méz
- 7,5 dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kk szódabikarbóna
Mákos piskótához:
- 180 g cukor
- 120 g liszt
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek víz
- fél dl étolaj
- 1 kk sütőpor
- 10dkg őröletlen mák
Krémhez:
- 15 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 7 dl tej
Tetejére:
- mandulaforgács
- olvasztott csokoládé
Elkészítése:
A mézes lapokhoz összegyúrjuk a hozzávalókat, majd a tésztát kettévesszük, lisztezzük és kinyújtjuk. Sütőpapíron megsütjük, külön-külön (10 perc). A piskótához felverjük a fehérjéket, majd a sárgákat kikeverjük a cukorral. Az utóbbihoz hozzáadjuk a vizet, az olajat és a lisztet, a sütőport, valamint a darálatlan mákot. Ebbe keverjük bele a habbá vert fehérjét, és papírral bélelt tepsiben kb. 20 percig, tűpróbáig sütjük. A krémhez a pudingport a fenti mennyiségű tejjel és cukorral felfőzzük, majd hagyjuk kissé hűlni, és hozzákeverjük a margarint. A rétegek: mézes lap – krém – mákos piskóta – krém – mézes lap – vékony réteg krém. A tetejére mandulaforgácsot szórunk, és olvasztott csokit csurgatunk rá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »