Francia mákos recept

Hozzávalók:
Mézes laphoz: (2 db)
- 30 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 1 ek méz
- 7,5 dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kk szódabikarbóna
Mákos piskótához:
- 180 g cukor
- 120 g liszt
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek víz
- fél dl étolaj
- 1 kk sütőpor
- 10dkg őröletlen mák
Krémhez:
- 15 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 7 dl tej
Tetejére:
- mandulaforgács
- olvasztott csokoládé
Elkészítése:
A mézes lapokhoz összegyúrjuk a hozzávalókat, majd a tésztát kettévesszük, lisztezzük és kinyújtjuk. Sütőpapíron megsütjük, külön-külön (10 perc). A piskótához felverjük a fehérjéket, majd a sárgákat kikeverjük a cukorral. Az utóbbihoz hozzáadjuk a vizet, az olajat és a lisztet, a sütőport, valamint a darálatlan mákot. Ebbe keverjük bele a habbá vert fehérjét, és papírral bélelt tepsiben kb. 20 percig, tűpróbáig sütjük. A krémhez a pudingport a fenti mennyiségű tejjel és cukorral felfőzzük, majd hagyjuk kissé hűlni, és hozzákeverjük a margarint. A rétegek: mézes lap – krém – mákos piskóta – krém – mézes lap – vékony réteg krém. A tetejére mandulaforgácsot szórunk, és olvasztott csokit csurgatunk rá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »