Diótekercs recept
Hozzávalók:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 21 dkg darált dió
- 17 dkg cukor
- 2 kanál rum
- 1-2 kanál tejföl
Elkészítése:
Az 5 tojássárgáját kikeverjük 7 dkg cukorral, hozzáadunk 7 dkg diót és az 5 tojás keményre vert habját. Kizsírozott, lisztezett tepsibe /normál méret/ kisütjük (180 fokon 25-30 perc alatt, de ha nem vagyunk benne biztosak akkor tűpróbával ellenőrizzük), cukrozott konyharuhán felcsavarjuk. Töltelékhez 14 dkg diót, 10 dkg cukorral, 2 kanál rummal (vagy aroma is lehet), 1-2 kanál tejföllel jól összekeverjük és a tésztára kenjük,majd az egészet összetekerjük. Egy éjszakát hagyjuk állni és másnap szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

