Diótekercs recept

Hozzávalók:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 21 dkg darált dió
- 17 dkg cukor
- 2 kanál rum
- 1-2 kanál tejföl
Elkészítése:
Az 5 tojássárgáját kikeverjük 7 dkg cukorral, hozzáadunk 7 dkg diót és az 5 tojás keményre vert habját. Kizsírozott, lisztezett tepsibe /normál méret/ kisütjük (180 fokon 25-30 perc alatt, de ha nem vagyunk benne biztosak akkor tűpróbával ellenőrizzük), cukrozott konyharuhán felcsavarjuk. Töltelékhez 14 dkg diót, 10 dkg cukorral, 2 kanál rummal (vagy aroma is lehet), 1-2 kanál tejföllel jól összekeverjük és a tésztára kenjük,majd az egészet összetekerjük. Egy éjszakát hagyjuk állni és másnap szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »