Diós ünnepi sütemény recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
A tésztához:
- 20 dkg liszt
- 16 dkg margarin
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- pici só
- 3 ek víz
Töltelék:
- 6 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 20 dkg cukor
- 15 dkg darált dió
- 4 ek kakaópor
- 1 cs sütőpor
- 6 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS habja
Krém:
- fél liter tej
- 2 cs vaníliás puding
- 15 dkg margarin
- 15 dkg cukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3-4 órát állni hagyjuk,a hűtőbe tesszük. 2 cipót formálunk.
Mind a kettőt kinyújtjuk, és az egyiket megsütjük a tepsi hátulján.
A másikat sületlenül a tepsi aljába helyezzük. A töltelékhez a sárgákat kikeverjük a cukorral, dióval, sütőporral és kakaóporral, majd beleforgatjuk óvatosan a keményre vert habot is.
A nyers tésztára öntjük a krémet. 200 fokos sütőben megsütjük rövid idő alatt. (Tűpróbával ellenőrizzük).
Közben míg megsül a pudingot elkészítjük a leírásnak megfelelően, és ha kihűlt hozzákeverjük a margarint is.
Ezt a krémet a megsült alap-és kakaós tésztára simítjuk, majd erre tesszük a legelőször kisütött lapot. A tetejét meghinthetjük porcukorral.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.