Diós ünnepi sütemény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 20 dkg liszt
- 16 dkg margarin
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- pici só
- 3 ek víz
Töltelék:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 20 dkg cukor
- 15 dkg darált dió
- 4 ek kakaópor
- 1 cs sütőpor
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS habja
Krém:
- fél liter tej
- 2 cs vaníliás puding
- 15 dkg margarin
- 15 dkg cukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3-4 órát állni hagyjuk,a hűtőbe tesszük. 2 cipót formálunk.
Mind a kettőt kinyújtjuk, és az egyiket megsütjük a tepsi hátulján.
A másikat sületlenül a tepsi aljába helyezzük. A töltelékhez a sárgákat kikeverjük a cukorral, dióval, sütőporral és kakaóporral, majd beleforgatjuk óvatosan a keményre vert habot is.
A nyers tésztára öntjük a krémet. 200 fokos sütőben megsütjük rövid idő alatt. (Tűpróbával ellenőrizzük).
Közben míg megsül a pudingot elkészítjük a leírásnak megfelelően, és ha kihűlt hozzákeverjük a margarint is.
Ezt a krémet a megsült alap-és kakaós tésztára simítjuk, majd erre tesszük a legelőször kisütött lapot. A tetejét meghinthetjük porcukorral.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »