Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós ünnepi sütemény recept

Diós ünnepi sütemény
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 20 dkg liszt
    • 16 dkg margarin
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • pici só
    • 3 ek víz

    Töltelék:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 20 dkg cukor
    • 15 dkg darált dió
    • 4 ek kakaópor
    • 1 cs sütőpor
    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS habja

    Krém:

    • fél liter tej
    • 2 cs vaníliás puding
    • 15 dkg margarin
    • 15 dkg cukor

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3-4 órát állni hagyjuk,a hűtőbe tesszük. 2 cipót formálunk.

    Mind a kettőt kinyújtjuk, és az egyiket megsütjük a tepsi hátulján.

    A másikat sületlenül a tepsi aljába helyezzük. A töltelékhez a sárgákat kikeverjük a cukorral, dióval, sütőporral és kakaóporral, majd beleforgatjuk óvatosan a keményre vert habot is.

    A nyers tésztára öntjük a krémet. 200 fokos sütőben megsütjük rövid idő alatt. (Tűpróbával ellenőrizzük).

    Közben míg megsül a pudingot elkészítjük a leírásnak megfelelően, és ha kihűlt hozzákeverjük a margarint is.

    Ezt a krémet a megsült alap-és kakaós tésztára simítjuk, majd erre tesszük a legelőször kisütött lapot. A tetejét meghinthetjük porcukorral.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá