Diós ünnepi sütemény

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Diós ünnepi sütemény

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 16 dkg margarin
  • 1 db tojássárgája
  • pici só
  • 3 ek víz

Töltelék:

  • 6 db tojás sárgája
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg darált dió
  • 4 ek kakaópor
  • 1 cs sütőpor
  • 6 db tojás habja

Krém:

  • fél liter tej
  • 2 cs vaníliás puding
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg cukor

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3-4 órát állni hagyjuk,a hűtőbe tesszük. 2 cipót formálunk.

Mind a kettőt kinyújtjuk, és az egyiket megsütjük a tepsi hátulján.

A másikat sületlenül a tepsi aljába helyezzük. A töltelékhez a sárgákat kikeverjük a cukorral, dióval, sütőporral és kakaóporral, majd beleforgatjuk óvatosan a keményre vert habot is.

A nyers tésztára öntjük a krémet. 200 fokos sütőben megsütjük rövid idő alatt. (Tűpróbával ellenőrizzük).

Közben míg megsül a pudingot elkészítjük a leírásnak megfelelően, és ha kihűlt hozzákeverjük a margarint is.

Ezt a krémet a megsült alap-és kakaós tésztára simítjuk, majd erre tesszük a legelőször kisütött lapot. A tetejét meghinthetjük porcukorral.