Diós tekercs karamell krémmel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskótához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 ek cukor
- 3 ek liszt
- 3 ek darált dió
Krém:
- 3 dl habtejszín
- 15 dkg cukor
- 80 g fehér csokoládé
Díszítés:
- kb 10 dkg cukor
Elkészítése:
Előző nap, este elkészítjük a krémet. Egy vastag aljú serpenyőben a cukorból világos karamellt készítünk. Közben egy mély edényben forrásig melegítjük a tejszínt. A karamellt szép lassan, vékony sugárban a tejszínhez adjuk, közben folyamatosan kevergetve. A tejszín alatt a lángot tartalékra vesszük és addig melegítjük, míg a karamell teljesen fel nem oldódik benne. Ekkor a lángot elzárjuk és a krémhez keverjük a csokit. Ha a massza kihűlt akkor betesszük a hűtőbe és másnapig ott tároljuk.
Másnap elkészítjük a tekercset. A tojásokat a keverőtál üstjébe ütjük, hozzáadjuk a cukrot, majd 10-15 perc alatt felvetjük. A lisztet és a diót fakanállal keverjük bele. Egy nagy gáztepsit (32*32 cm) sütőpapírral bélelünk, majd a masszát egyenletesen belesimítjuk, majd betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe és kb 20 perc alatt megsütjük (tűpróbát végezzünk! ). Még melegen kiemeljük a tepsiből és a sütőpapír segítségével feltekerjük és így hagyjuk kihűlni.
A krémet a keverőgép legkisebb fokozatán elkezdjük felverni és akkor állítjuk nagyobb fokozatra, ha fodrozódik a krém. Szép lassan emeljük a fokozatokat, míg el nem érjük a legnagyobbat. Sokáig fog tartani. Kb 15 perc. Vigyázzunk, hogy ne verjük túl keményre, mert akkor nagyon kemény és kenhetetlen lesz, vagy kicsapódik. Ha rövid ideig verjük akkor pedig folyós. Nehezen fog felverődni, de ez ne szegje kedvünket!
Ha kihűlt a piskóta akkor a krém 3/4-ed részével megtöltjük és feltekerjük újra. A maradékot habzsákba töltjük és a tetejét díszítjük vele.
A díszítéshez a cukrot világosra pirítjuk, majd olajozott sütőlapra öntjük és hagyjuk megdermedni, majd kis darabokra tördeljük és a sütemény tetejére tesszük.
Szeletelve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

