Diós tekercs karamell krémmel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskótához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 3 ek liszt
- 3 ek darált dió
Krém:
- 3 dl habtejszín
- 15 dkg cukor
- 80 g fehér csokoládé
Díszítés:
- kb 10 dkg cukor
Elkészítése:
Előző nap, este elkészítjük a krémet. Egy vastag aljú serpenyőben a cukorból világos karamellt készítünk. Közben egy mély edényben forrásig melegítjük a tejszínt. A karamellt szép lassan, vékony sugárban a tejszínhez adjuk, közben folyamatosan kevergetve. A tejszín alatt a lángot tartalékra vesszük és addig melegítjük, míg a karamell teljesen fel nem oldódik benne. Ekkor a lángot elzárjuk és a krémhez keverjük a csokit. Ha a massza kihűlt akkor betesszük a hűtőbe és másnapig ott tároljuk.
Másnap elkészítjük a tekercset. A tojásokat a keverőtál üstjébe ütjük, hozzáadjuk a cukrot, majd 10-15 perc alatt felvetjük. A lisztet és a diót fakanállal keverjük bele. Egy nagy gáztepsit (32*32 cm) sütőpapírral bélelünk, majd a masszát egyenletesen belesimítjuk, majd betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe és kb 20 perc alatt megsütjük (tűpróbát végezzünk! ). Még melegen kiemeljük a tepsiből és a sütőpapír segítségével feltekerjük és így hagyjuk kihűlni.
A krémet a keverőgép legkisebb fokozatán elkezdjük felverni és akkor állítjuk nagyobb fokozatra, ha fodrozódik a krém. Szép lassan emeljük a fokozatokat, míg el nem érjük a legnagyobbat. Sokáig fog tartani. Kb 15 perc. Vigyázzunk, hogy ne verjük túl keményre, mert akkor nagyon kemény és kenhetetlen lesz, vagy kicsapódik. Ha rövid ideig verjük akkor pedig folyós. Nehezen fog felverődni, de ez ne szegje kedvünket!
Ha kihűlt a piskóta akkor a krém 3/4-ed részével megtöltjük és feltekerjük újra. A maradékot habzsákba töltjük és a tetejét díszítjük vele.
A díszítéshez a cukrot világosra pirítjuk, majd olajozott sütőlapra öntjük és hagyjuk megdermedni, majd kis darabokra tördeljük és a sütemény tetejére tesszük.
Szeletelve tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »